Nærpoliti i Assens

Nærpolitiet tilbage til Assens by
Borgerne ønsker at få nærpolitiet tilbage til Assens by. Det fortalte de Assens Lokalråd på det borgermøde, der blev afholdt forud for stiftelsen af Assens Lokalråd.
Ønsket er rejst af Assens Lokalråd overfor borgmester og byråd den 28. oktober 2018 og gentaget overfor Byrådet i sommeren 2019. Folketingets finanslovaftale styrker politiet med 1,3 mia. kr. i perioden 2018-2021. Samtidig er politiet på Fyn blevet aflastet fra nogle af de tunge opgaver de har haft ved grænserne og ved store events udenfor Fyn.
Den forebyggende indsats og det synlige politi med lokalt kendskab og forankring betyder meget for borgerne i Assens.
Der er en flot ny politistation klar! Der er ikke behov for at investere i en mobil politistation.

Efter Folketingsvalget blev det aftalt, at repræsentanter fra Assens Lokalråd, borgmesteren m.fl. mødtes med politidirektøren for Fyn. Mødet blev afholdt 4. november 2019. God dialog, hvor vi drøftede vores ønske grundigt. Der er forståelse, men ingen afklaring.  Statsministeren har meldt ud, at nærpolitiet skal øges.

Vi var derfor på TV2 Fyn den 6. februar 2020 sammen med Else Larsen, som havde indvilget i at fortælle sin historie om ventetiden, i forbindelse med et indbrud. Responstiden til Assens er den længste på Fyn. Vi afholder et bymøde engang i maj 2020, når politiforliget er mere på plads end det er nu.

Tovholdere: Lars Søgaard og Inge Dahl