Nærpoliti i Assens

Nærpolitiet er kommet tilbage til Assens by!
Borgerne har haft et stort ønske om at få nærpolitiet tilbage til Assens by. Det fortalte de Assens Lokalråd på det borgermøde, der blev afholdt forud for stiftelsen af Assens Lokalråd.
Ønsket har været rejst af Assens Lokalråd overfor borgmester og byråd den 28. oktober 2018 og gentaget overfor Byrådet i sommeren 2019. Folketingets finanslovsaftale styrkede politiet med 1,3 mia. kr. i perioden 2018-2021.
Den forebyggende indsats og det synlige politi med lokalt kendskab og forankring betyder meget for borgerne i Assens.
Der står en flot ny politistation klar! Nu er den i brug igen.

Lokalrådet har arbejdet intensivt med at følge op på ønsket overfor relevante parter.
Efter Folketingsvalget blev det aftalt, at repræsentanter fra Assens Lokalråd, borgmesteren m.fl. mødtes med politidirektøren for Fyn. Her havde vi en god dialog, hvor vi drøftede vores ønske grundigt. Der var forståelse, men ingen afklaring.  Statsministeren havde meldt ud, at nærpolitiet skal styrkes.

Vi var derfor på TV2 Fyn den 6. februar 2020 sammen med Else Larsen, som havde indvilget i at fortælle sin historie om ventetiden, i forbindelse med et indbrud. Responstiden til Assens er den længste på Fyn.

Glæden er derfor stor. Det er ved et tæt samarbejde lykkedes at få politistationen i Assens genåbnet. Det er nu sket – til stor glæde for os alle i Assens by og omegn. Vi deltog i genåbningen, hvor ministeren klippede snoren. Vi havde hundekiks med til politihundene og Danmarks bedste romkugler med til betjentene. Kommunen havde sørget for citronhalvmånerne. Stor tak til alle der har bakket op!

Tovholdere: Lars Søgaard og Inge Dahl